Nieuwe schoenen makkelijk inlopen doe je zo!

Als je nieuwe schoenen hebt wil je ze natuurlijk het liefst meteen aantrekken. Het enige probleempje is vaak dat de schoenen na een paar keer dragen pijn beginnen te doen. Dat komt door het materiaal waarvan de schoen is gemaakt. Leer wordt bijvoorbeeld mooier en soepeler naarmate het gedragen wordt. Daarom hebben we hieronder een aantal tips zodat jij zo snel mogelijk met je nieuwe paar schoenen kan shinen!

Oefen in huis alvast met lopen. Zo kan je af en toe alvast stukjes gaan lopen met je nieuwe schoenen aan, maar zodra het zeer begint te doen en je denkt blaren te krijgen kun je de schoenen weer uit doen. De kleine beetjes die je ze draagt zullen er ook voor zorgen dat het steeds een beetje soepeler zal worden en fijner zal gaan lopen. Het zal ook helpen als je in de korte periode dat je de schoenen binnen draagt de binnenzool verwijderd. Die kun je gemakkelijk terugplaatsen na het inlopen van je schoenen.

Voor leren schoenen is schoenenspray ook een goede optie. De spray zal er voor zorgen dat het leer wat meer oprekt en zachter wordt en zorgt tegelijkertijd ook voor een goede bescherming tegen vocht en vuil. Dat is dus ook mooi meegenomen.

Ook een goede tip is je schoenen verwarmen. Zet je schoenen een poosje onder de verwarming of verwarm ze lichtjes met een föhn en trek ze daarna aan. De warmte zal het materiaal soepeler maken waardoor het ook makkelijker naar je voet gaat staan. Dit kun je enkele malen herhalen om te zorgen dat het proces sneller gaat.

Dikkere sokken aan in je schoenen is ook een goede optie. Hierdoor zullen de schoenen ook wat op gaan rekken. Dit is alleen niet altijd even handig. Een minder fijne, maar ook goede tip is natte sokken in je schoenen aan doen. Door de warmte van je voeten en het vocht van de sokken zal het leer van de schoenen ook uitzetten.

En als laatste een handige tip is doe je schoenen aan tijdens het fietsen. Lopen kan vaak nog net wat te zeer doen, maar met fietsen voel je dat niet. Hierdoor draag je de schoenen alsnog waardoor ze wat meer gaan uitrekken, maar heb je er geen last van omdat je er niet op hoeft te lopen. Welke tip werkt voor jou het beste?